03.Září 17


Návštěva Německa

Dneska už můžu veřejně napsat dlouho utajovanou skutečnost, že v srpnu v roce 2016 jsme si s chovatelkou Carolou Kusch z AX (Ataraxie´s) domluvili rezervaci černé fenky. Měli jsme tenkrát možnost osobně poznat Kubru, matku našeho očekávaného štěňátka, když k nám Carola přijela na návštěvu a tak slovo dalo slovo.....

Letos začátkem září jsme opětovali návštěvu a vyrazili do Německa do malebného městečka Leningen. Bylo třeba domluvit podmínky koupi a chtěla jsem osobně vidět, kde budou štěňata vyrůstat. Kubra byla v té době pár dní nakrytá.
Večer se sedělo dlouho do noci, mluvilo se o všem možném, ale nejvíc o dobrmanech. Skloňovalo se jméno Hathor ve všech pádech...Hathor je totiž papírové jméno, které jsme vybrali pro tu naší malou dračici. Budeme jí říkat Hatori a bude to manželovo nová parťačka na cvičení.
V době před návštěvou jsem si o sobě myslela, že dávám svým psům to nejlepší co může kdy být, po návštěvě v Leningenu jsem musela změnit trochu názor.
Carola se vyhýbá veškeré chemii a vše, co je třeba řešit, řeší homeopatiky. Homeopatika pro podporu reprodukčních orgánů bude Kubra dostávat celý měsíc před porodem. Já jsem tyto homeopatika také vyzkoušela při našem posledním porodu a koupím je na 100% znovu.
Zmiňuji se tady o tom hlavně z důvodu, že je to pro mě velmi zajímavé téma a že by to někoho z vás mohlo také zajímat.
V odkazu ODČERVENÍ PRO PSY vám ukážu lahvičku homeopatik, která je určena k odčervení. Je to dávka pro jednoho psa na půl roku. Finančně pro představu jedna lahvička vychází cca 40 euro a já to samozřejmě musela hned vyzkoušet a tak jsem si 3 lahvičky pro své psy v Německu objednala.
ODČERVENÍ PRO PSY
Je to takové šetrné odčervení s obsahem bylinek pro podporu srdeční činnosti. Dávkování je denně 2,5 mililitrů. Pro Kuki se dává poloviční dávka. Všichni musí svojí lahvičku dobrat, což trvá u dobrmanů asi 14 dní.
Ti, co raději do psa hodí jednou za půl roku odčervovací tabletu, to fakt není.
Z návštěvy se nakonec stalo takové malé školení. Jela jsem domů s hlavou plnou nových informací, oba s manželem trochu v napětí, zda se krytí podařilo a jestli se nám narodí dlouho očekávaná černá fenka.
Je začátek září a tak musíme na odpověď 2 měsíce počkat. Koncem října, zrovna v době porodu jsme plánovali krytí Berkeley, ale nejde si pořídit Hatori a ještě štěněcí miminka. Zadkem se má sedět na jedné židli a tak krytí posouváme na květen 2018.