15.Duben 16

Psí mateřská...

Právě jsme odchovaly dva vrhy E a F těsně za sebou. Náročné 4 měsíce psí mateřské dovolené. Někdy jsme si s manželem sáhli až na dno, protože ono skloubit naší práci, zimní odchov štěńat v obýváku, operaci mého kolene a nemocné rodiče bylo opravdu náročné. Ale na druhou stranu máme obrovskou radost z nových štěńátek , našli jsme super majitele nejen v Čechách, ale máme štěňata na Slovensku, v Rakousku a Německu.

Obě dobrmanky byly super mámy. Luxa byla od začátku vzorňák a od svých štěnat se nehla. Bebinu po 3 týdnech to kojení už moc nebavilo a chodila si lehnout na sedačku u bedny a jak je takový dobrák a nebo to možná od ní byla taková vyčůranost, pouštěla do bedny Luxu, která už měla svoje štěnata v nových domovech a Luxa jako správná tetička štěnata čistila a ráda by možná i kojila, ale už neměla mléko. Berkeley, ač jsem to nečekala, kojila po celou dobu co byla štěňata doma. V 6.týdnu věku štěnat jsem se snažila Bíbě vysvětlit, že kojení v noci už bychom mohli vynechat, ale bylo to marné. Padla druhá hodina ranní, Bíba začala přešlapovat u mé postele, výraz v očích říkal, že je opravdu nutné se podívat, co dělají štěnata a tak jsme tu smečku mimin probudili, pilo se, pak kakalo a nejméně hodinu řádilo. Po třetí hodině jsem se vlekla opět do postele s představou, že v 5 musím vstávat a musí ten koloč začít znovu, abych stihla dojet brzy do práce. Dopoledne se starala o štěnata chůva, po zbytek dne i noci já i manžel.
Nakonec ty 4 měsíce utekly jak voda, když odjížděl poslední pejsek Fuoco do Dortmundu, ukápla mi nejedna slza, protože jsem cíťa....a nesmějte se, je to tak.
....a chce to také poděkování.....hlavně mým rodičům a dětem, že tohle období se mnou vydrželi, Honzovi a Káje za fotky a vlastně všem blízkým, že moje bláznivé nápady přecházely s úsměvem.
Přeji všem krásné jaro....