09.Říjen 16

Bíby premiéra

Když mi umřela Sorbonka, slíbila jsem jí, že se vrátím na plac...
na její počest, že tu se mnou byla těch krásných, krátkých 5 let.
Letos na podzim jsem tento slib splnila a přihlásila nás na mistrovství republiky dobrmanů.  Mým úkolem bylo Berkeley na závod co nejlíp připravit a prostě VYJET. Nesedět doma, nedělat chytrou za stolem (takových je tady dost), ale makat, na ten závod se přihlásit a závodit.





Na závod jsme odjeli s tím, že se pokusíme splnit nominační podmínky pro účast na mistrovství světa dobrmanů. Tréma a nervozita ze závodu se mě držela 14 dní před závodem, ale v den závodu jsem se dokázala naladit do pohody s tím, že to prostě nějak dopadne.
Stopa, když pominu dvě hrubé chyby....druhý předmět částečně pod packou a změna polohy po zalehnutí předmětu, se mě moc líbila. Čisté lomy, krásná práce na úsecích, prostě paráda a protože se pískalo opravdu přísně, odnesly jsme si 94 bodů.
Poslušnost je pro mě nejtěžší oddíl z celého závodu. Naučit krásnou poslušnost, na to musí mít člověk buńky a cit pro psa a já se v tomto oddíle neustále učím. My musíme některé cviky ještě hodně pilovat, zrychlovat a ladit přesnost, ale všechno cvičíme s radostí a chce to akorát o každém cviku individuálně přemýšlet. 92 bodů z poslušnosti nás nakoplo ale....... obrana nám bohužel nevyšla. Při nástupu na plac na obranu jsem fakt chvíli věřila, že bychom mohly stát na stupních vítězů , bohužel všechno bylo nakonec jinak.
Revíry Bíba oběhla čistě s těsným obíháním a prověřením maket, pěkné dlouhé vyštěkání s okamžitým přiřazením k noze. Celou obranou jsme prošly , občas s nějakou chybou.... Po kontroláku byla poslední pouštěčka, stačilo jen dojít k Bebině a udělat boční doprovod, prostě pár vteřin chybělo do konce. Byla jsem tři kroky před figurantem a Bebina najednou přestala dohlídávat figuranta a přiřadila se mi k noze. Přesně vím co se jí honilo hlavou.... bylo pro ní dohlídání moc dlouhé a myslela si, že když se přiřadí k noze, budeme rychleji pokračovat.  Prostě ne vždy se zadaří a je třeba se z chyb poučit. Bohužel touto hrubou chybou jsme přišly o 10...možná i více bodů.
Nejsem vůbec zklamaná, naopak jsem na Bíbu velmi pyšná...a že to ted moc nevyšlo? To se prostě občas stává.
I tak máme díky tomuto závodu zelenou v příštím roce na výběrové závody. Určitě nekončíme....naopak....přidáme, abychom příště ukázaly lepší výkon.